Selecteer een pagina

Identity & Access Management

“Iedere medewerker krijgt precies wat hij/zij nodig heeft om zijn/haar werk te kunnen doen op precies het juiste moment op de juiste locatie! Niets meer en niets minder…”

Identity Management en Access Control

Integriteit, Vertrouwelijkheid en Controleerbaarheid: Key in Identity Management. Identity Management stelt vast dat de persoon daadwerkelijk die persoon is die hij zegt te zijn. Een bekende, maar eenvoudige manier om dit vast te stellen is een combinatie van bijvoorbeeld een gebruikersnaam en wachtwoord. In steeds minder gevallen volstaat dit echter nog en is meer zekerheid noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan een random reader om bij de bank in te loggen, of het ontvangen van een code per sms zodat je met je DigiD kunt inloggen. Door deze vormen van controle gaat een organisatie nogmaals na of de gebruiker echt die persoon is die hij zegt te zijn. Als we eenmaal hebben vastgesteld dat we te maken hebben met de juiste persoon dan is het belangrijk dat deze alleen die gegevens kan inzien en functies kan uitvoeren waarvoor hij of zij bevoegd is.

Wie mag nu precies wat binnen uw organisatie? Welke programma’s horen bij welke functie of rol en is het echt nodig dat iedereen programma X kan en mag gebruiken? Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de schat aan informatie binnen uw organisatie op netwerk schijven en het intranet. Niet alle medewerkers hoeven alle informatie te kunnen raadplegen, maar u wilt natuurlijk wel informatie beschikbaar maken wanneer dat noodzakelijk is. Met Identity en Access Management (IAM) al dan niet gecombineerd met bijvoorbeeld Role Based Access Control  (RBAC) wordt deze mogelijkheid benut en wordt controle en aantoonbaarheid geoptimaliseerd….wel zo’n een relaxed gevoel.

Wat kan Milana voor uw organisatie betekenen?

Inmiddels hebben onze consultants een diversiteit aan ervaring opgedaan met verschillende IAM systemen en de toepassing van Attribute Based Access Controle (ABAC), Role Based Access Control (RBAC) en Geo Based Access Control (GBAC) of combinaties hiervan. Hiermee zorgt u ervoor dat iedere medewerker exact die tools en exact die informatie heeft om zijn/haar werk ten uitvoer te kunnen brengen. Informatie blijft veilig en controle en aantoonbaarheid gewaarborgd. Bijkomend voordeel is dat u aanzienlijke besparing op licentiekosten kan realiseren voor programma’s die uw medewerkers eigenlijk niet gebruiken of nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden. Milana helpt uw organisatie in control te komen, de mogelijkheden te inventariseren en een efficiënt en effectief rollenmodel op te bouwen, al dan niet ondersteund door een IAM systeem. Natuurlijk helpen wij uw organisatie graag met de implementatie en livegang van deze wijze van werken. Aangezien Milana onafhankelijk werkt van softwareleveranciers selecteren wij alleen dat pakket dat voor uw organisatie het beste past. Inmiddels hebben we een behoorlijk trackrecord opgebouwd van organisaties  – groot en klein, nationaal en internationaal – die wij hebben morgen adviseren en ondersteunen op dit gebied. Ook maken partnerbedrijven op dit specifieke vlak geregeld gebruik van de expertise van onze consultants.

Samengevat kunnen wij u en uw organisatie adviseren en ondersteunen:

  • bij het selecteren van een IAM pakket dat aansluit bij de organisatie- en informatiebeveiligingsdoelstellingen;
  • met het opstellen en implementeren van IAM beleid en onderliggende processen;
  • met het opstellen een programma van eisen of roadmap voor Identity Management;
  • en het technisch of functioneel inrichten van Access Management (bijvoorbeeld Role Based Access Control of Attribute Based Access Control).

Wat levert het op?

Los van de risico’s die uw organisatie loopt indien er geen of weinig sprake is van logische en/of fysieke toegangsbeveiliging, kunnen er ook daadwerkelijk aanzienlijke kostenbesparingen plaatsvinden indien Acces Control op de juiste wijze wordt geïmplementeerd en geborgd in uw organisatie. Denk hierbij aan kosten van licenties die kunnen terug lopen immers iedereen heeft exact die toegangen die noodzakelijk zijn, aan kosten van interne controle, beheerkosten en kosten die gepaard gaan met in-, door- en uitstroom van medewerkers. Vergaande automatisering is in dit kader goed mogelijk, wat de snelheid ten goede komt!

Door onze onafhankelijke positie zijn wij in staat om, toegespitst op uw uw organisatie, te adviseren over oplossingen die beste aansluiten op uw situatie. Omdat geen organisatie hetzelfde is leveren wij altijd een maatwerk oplossing, volledig afgestemd op uw situatie en behoefte. Wilt u meer weten over identity en access management?

error: Content is protected !!
Share This