Selecteer een pagina

Project management

“Ik ken de strategische doelen van mijn organisatie, maar hoe kom ik hier en hoe richt ik mijn sturing in?”

Veranderingen binnen projectmanagement:
…. van Waterval …. naar Agile

Het managen van projecten is in de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Nog niet heel lang geleden werd het merendeel van projecten nog aangepakt met de zogenoemde ‘waterval-methodiek‘. Deze watervalmethode – in de praktijk veelal ondersteund door Prince 2 – gaat uit van een aantal fasen die één voor één doorlopen worden. Is de eerste fase afgerond, dan start de tweede fase en zo verder. Indien alle fasen zijn doorlopen wordt het daadwerkelijke resultaat opgeleverd. Op deze manier gaat er veel tijd verloren voordat de opdrachtgever de toegevoegde waarde die het project moet gaan leveren ook daadwerkelijk kan inzetten.

projectmanagement

Tijden zijn veranderd en opdrachtgevers willen steeds vaker direct de toegevoegde waarde “voelen” van de inspanningen die een projectteam levert. De Agile wijze van projectaansturing is geboren en neemt een vlucht. In Agile-aangestuurde projecten, ook wel bekend als de ‘Scrum-aanpak‘, wordt het resultaat in stukken opgeleverd, waardoor de klant sneller resultaat ziet en eerder kan bijsturen als het resultaat niet aan de verwachtingen voldoet. Kortom, binnen enkele weken de eerste resultaten en de toegevoegde waarde wordt direct zichtbaar. Tijdige bijsturen van het product is in een veel eerder stadium mogelijk. Daarnaast is de opdrachtgever in de lead van de op te leveren functionaliteit.

Projectmanagement in uw organisatie

Consultants die bij Milana werkzaam zijn, voelen zich thuis in zowel de aansturing van projecten vanuit een waterval gedachte, alsmede de Agile uitgangspunten. Vanzelfsprekend zijn zij ook op dit vlak gecertificeerd: Prince 2 Foundation, Prince 2 Practitioner, IPMA, PSM, CSM, of vanuit een business perspectief als PSPO, CSPO en zelfs om het gehele Scrum gedachtegoed te laten landen in een organisatie als coach: SAFe.

Onze consultants hebben onder andere ervaring in rollen als:

  • Programmamanager
  • Projectmanager
  • Project Management Officer
  • Scrummaster
  • Product Owner
  • DevOps engineer
  • IT-integrator

Onze consultants kunnen samen met u bepalen welke vorm van aansturing (Waterval, Agile of een combinatie) het meest geschikt is voor uw project. Wilt u weten wat wij voor uw projectmanagement kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

error: Content is protected !!
Share This