Selecteer een pagina

Informatie

beveiliging

“Welke risico’s loopt mijn organisatie op het gebied van informatiebeveiliging? En wat zijn de gevolgen van deze risico’s?”

Hoe veilig is de informatie in uw organisatie?

Om zeker te stellen dat informatie veilig wordt verwerkt en bewaard, is het belangrijk te weten welke risico’s er bestaan. Goede informatieveiligheid kan enerzijds voorkomen dat informatie, zoals klantgegevens of plannen voor een nieuw en nog niet uitgebracht product, in handen komt van personen die de informatie niet zouden mogen hebben. Anderzijds dient iedere organisatie te voldoen aan wet- en regelgeving die vanuit de (lokale) overheden wordt opgelegd. Bij overtreding kunnen de gevolgen groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoge boete bij het overtreden van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De gevolgen wanneer uw concurrent uw plannen voor een nieuw revolutionair product in handen krijgt en het product, eerder dan u, op de markt lanceert kunnen desastreus zijn voor het voortbestaan van uw organisatie. Informatieveiligheid wordt met de digitalisering van de wereld steeds belangrijker en belangrijker.

ethical hackingPartner in verbeteren van informatieveiligheid

Milana kan uw organisatie als geen ander bijstaan in het onderzoeken en verbeteren van uw informatieveiligheid. Als onafhankelijke partner zijn wij in staat om als neutrale partij risico’s te identificeren, verbeter voorstellen aan te dragen en de oplossingen te implementeren. Onze consultants zijn allen gecertificeerd (CISM, CISSP, CEH, CISA, CRISC) in hun specifieke vakgebied en beschikken over een schat aan theoretische kennis en praktijk ervaring binnen diversiteit aan branches en organisaties.

Governance & Beleid

De start van informatieveiligheid begint bij helder éénduidig beleid en een ‘governance model’ dat aansluit op de doelstellingen van uw organisatie. Elke organisatie is uniek. Er bestaat geen standaard informatiebeveiligingsbeleid dat altijd werkt. Milana beschikt over diverse consultants met een verscheidenheid aan achtergronden die uw organisatie kunnen bijstaan in het opstellen van beleid en passend governance model dat aansluit bij uw missie, visie, strategie en organisatiedoelstellingen. Een brede aanpak is veel gevallen noodzakelijk.

Controleren & Monitoren

Informatieveiligheid is een continuproces en niet iets wat je éénmalig neerzet en waarna je daarna geen omkijken meer naar hebt. Door de ontwikkeling van o.a. de techniek, de wereld en omgeving is het een proces dat continue aan aanpassingen onderhevig is en dus moet worden doorontwikkeld. Kwaadwillenden zitten niet stil. Zij bedenken continu nieuwe manieren om uw informatie te bemachtigen. Het is daarom belangrijk om hen een stap voor te zijn en informatiebeveiliging direct aan te scherpen als er nieuwe bedreigingen ontstaan. Ook is het van belang om te controleren of de processen en compenserende maatregelen goed worden uitgevoerd en niet aan aanpassingen onderhevig zijn.

Staat informatieveiligheid bij u hoog op de prioriteitslijst?

error: Content is protected !!
Share This