Selecteer een pagina

Functioneel

beheer

“Bent u op zoek naar een functioneel beheerder met een oog voor informatiebeveiliging?”

Beheer van de informatievoorziening

Functioneel beheer zorgt voor de informatievoorziening en applicaties van een gebruikersorganisatie.  Daarnaast is functioneel beheer verantwoordelijk voor het specificeren van de IT-services, het aansturen van de realisatie en het beheer van de bedrijfsinformatie. Met het specificeren van de IT-services vertaalt de beheerder de informatiebehoeften in informatievoorziening. Informatiebehoefte die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een organisatie zijn ontstaan. Het beheren van de informatievoorziening en de applicaties wordt ondersteund met de volgende methoden en technieken:

  • BiSL
  • ASL
  • ITIL

Dienstverlening binnen functioneel beheer toegespitst op twee vlakken: Gebruikers en Functionaliteiten

Gebruiksbeheer is gericht op de continue ondersteuning van de eindgebruiker bij het gebruik van de informatievoorziening zoals gebruikersondersteuningoperationele ICT-aansturing en beheer van de bedrijfsinformatie. Het meest belangrijke binnen Functioneel beheer is het Functionaliteitenbeheer. Dit gaat over  het specificeren van wijzigingen en het vormgeven van (niet-)geautomatiseerde informatievoorziening. Daarnaast houdt de functioneel beheerder zich bezig met het voorbereiden van de daadwerkelijke uitrol (releases) van geaccepteerde wijzigingen en het keuren en accepteren (testen) van de door de gebruiker aangeleverde technische wijzigingen. Naast kennis van bovenstaande methoden en technieken heeft een functioneel beheerder dus ook kennis van Releasemanagement en Testmanagement (T-map)

Wilt u informatie over wat Milana op het gebied van beheer voor uw organisatie kan betekenen? Neem vooral contact met ons op!

error: Content is protected !!
Share This