Selecteer een pagina

Bedenk dat je een “old school” fotoboek hebt, met heel veel waardevolle foto’s van jou en je familie en een paar mooie sieraden van overleden familieleden. Dit zijn je laatste en enige herinneringen aan ze. Hoewel de sieraden zelf geld waard zullen zijn, hebben ze samen met de fotoboeken een onschatbare waarde voor jou!
Je bent dus extra zuinig op deze “familieschatten” en je wilt graag dat ze goed beschermt blijven. Je beseft je ook dat je veel dingen kunt verzekeren, maar enkele wil je gewoon niet kwijt raken! Daarom ga je bedenken wat mogelijke risico’s kunnen zijn, zoals brand, diefstal of je jongere neefje met zijn kleurpotloden en glaasje frisdrank, die geen besef heeft van de waarde van deze familieschatten voor jou (die waarde is immers persoonlijk).
Zo is het ook binnen organisaties. Daar liggen ook veel “kroonjuwelen” die je (uiteraard) kunt verzekeren, maar een marktvoordeel kun je niet “terugkopen” als je concurrent jouw plannen eerst op de markt uitbrengt. Als jij je er dan al bewust van bent, wat voor risico’s er zijn voor jouw kroonjuwelen, zien jouw collega’s dat wel net zo? Zijn zij zich wel bewust van het hele plaatje zoals jij dat ziet, of nog belangrijker… hoe kom je daar achter?
En als je dan werkt met andermans “kroonjuwelen”, dan zijn er ook nog eens allerlei wet- en regelgevingen waar je rekening mee moet houden zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Gaat er dan iets fout, dan heeft dat veel gevolgen voor jou en je organisatie dan dat je zelf al had bedacht.
Milana begrijpt dat als geen ander en kan jou helpen om een goed gevoel te krijgen over je informatiebeveiliging. Wij kijken (samen met jou) naar wat voor jou belangrijk is, wat mogelijke risico’s zijn en wat we daaraan kunnen doen. Uiteraard nemen we daarin ook mee welke wet- en regelgevingen van toepassing zijn en hoe al die aspecten het beste samenwerken. Daarbij is het onze “drive” om te kijken of iedereen het ook zo ziet, zoals wij samen zijn overeengekomen. Zo niet? Dan willen we ze graag meenemen in het praktisch ervaren van een aantal scenario’s. Op deze manier verhogen wij het bewustzijn van medewerkers op een leuke en realistische manier die niet alleen effectief is voor op de werkvloer, maar ook in hun persoonlijke leven.
Milana geeft met regelmaat dit soort sessies en geeft ook diverse gastcolleges op uiteenlopende onderwijsniveaus. Op deze manier kunnen wij onze “sessies” direct uittesten en door een breed feedbackpanel optimaliseren. Zo ontwikkelen wij leuke en effectieve sessies en dragen we ook nog ons steentje bij aan deze maatschappij.

error: Content is protected !!
Share This